Newsletter
Email:

KU MBETI GCSE?!

  KU MBETI GCSE?!   Për shumë fëmijë nga familjet e vendeve të Evropës Lindore, zilja e shkollës që bie në orët e fillimit të shkollës së mëngjesit,
image
KU MBETI GCSE?!

Latest News

Në Shqipëri duhet RI-VETTING- VETTING për VETTING-un

image
Në Shqipëri duhet  RI-VETTING- VETTING për VETTING-un Nga Skënder Sadri KAPITI  Aq thellë është zhytur në krim dhe në korrupsion drejtësia shqiptare sa që do të kishte qenë ...
Full story

Bashkëbisedim me Mid’hat Bej Frashërin

image
         Bashkëbisedim me Mid’hat Bej Frashërin                 Më falni, i nderuar Mid’hat Bej Frashëri, më falni sepse nuk munda të vij për të vendosur një tufë ...
Full story

VALLTARJA ”BRILANTE”XHEVAHIRE GASHI, LAURATE NË FESTIVALE KOMBËTARE E NDËRKOMBËTARE...

image
Nderim, në njëvjetorin e ndarjes nga jeta: VALLTARJA ”BRILANTE”XHEVAHIRE GASHI, LAURATE NË FESTIVALE KOMBËTARE E NDËRKOMBËTARE... Nga: Prof. Murat Gecaj             publicist e studiues 1. Një vit më parë, u nda përgjithnjë nga ...
Full story
image

LUTJE PËR TË SOJSHMIT E KOMBIT

( Në gegnishten e fshatrave të Strugës) LUTJE PËR TË SOJSHMIT E KOMBIT Në shtat kat flokë meduze deri n’vithe derdhur,nën hijeshi fijesh flokukam me ju ruajt tue ...
Full story
image

Në Shqipëri duhet RI-VETTING- VETTING për VETTING-un

 Në Shqipëri duhet  RI-VETTING- VETTING për VETTING-un  Nga Skënder Sadri KAPITI  Aq thellë është zhytur në krim dhe në korrupsion drejtësia shqiptare sa që do të kishte qenë ...
Full story
image

Vepër e mendimit dhe e mesazhit të thellë njerëzor e filozofik ...

Libri i shkrimtarit dhe publicistit Sejdi Berisha- në gjuhën greke Vepër e mendimit dhe e mesazhit të thellë njerëzor e filozofik ...   Hasan Hasanramaj     Opusit krijues dhe letrar ...
Full story
image

Një verë me Lasgushin

Ai qëndronte përtej i heshtur me fytyrë nga liqeni. Dukej i pakët nga trupi, që kishte filluar të kërrusej, ndërsa supet i vareshin poshtë si ...
Full story
image

Ky laptop, do të heshtë përgjithmonë

(Paramnezi”) Shoku im po mbyllte çantën e TABLETIT, sapo më takoi. Më futi krahun dhe ashtu si me urdhër, më tërhoqi drejt kafes sonë. Ishim te ...
Full story
image

Lamtumira e dhimbshme për Ariola Hoxhaj

Lamtumira e dhimbshme për Ariola Hoxhaj BEN MORGAN; JUSTIN DAVENPORT; ADEBOLA LAMUYE   Gazeta “Evening Standard” e dy ditëve më parë shkruajti se “Një nënë e cila vdiq ...
Full story
image

KRIMET URBANISTIKE NË QYTETIN E PEJËS NUK KANË TË NDALUR...!

KRIMET URBANISTIKE NË QYTETIN E PEJËS NUK KANË TË NDALUR...! Shkruar nga Reshat Nurboja – Anëtar i Kuvendit të Komunës së Pejës Dikur para 50 viteve kur ...
Full story
image

Politikanët hibridë

Lis Bukuroca     Politikanët hibridë     Hibridizim është kur te kafshët, ose te bimët, kryqëzohet një lloj a një racë me një lloj a me një racë tjetër, për ...
Full story
image

HIRI I NGROHTE I ATDHEDASHURISE NE LIBRAT E VIRON KONES

HIRI I NGROHTE I ATDHEDASHURISE NE LIBRAT E VIRON KONES  “Kudo në Rumeli njerëzit përgjigjen:  jam ortodoks apo katolik, ndërsa në Shqipëri, edhe bariu më i thjeshtë ...
Full story
image

VJERSHAT E ANXHELIKES

VJERSHAT E ANXHELIKES KLEO DHE ARUSHI CIRO Ky arushi Ciro I bardhë prej pellushi Ecën kapardisur Sikur është dikushi. S'do t'ia di fare, Për lodrat e tjera. Me një shkelm tutje I flak tej ...
Full story
image

MES DY KONTINENTESH, MES DY DASHURIVE, I NDARË MË DYSHË PËR TU SHKRIRË NJËSH MBRENDA TYRE…

ZYBA HYSA: MES DY KONTINENTESH, MES DY DASHURIVE, I NDARË MË DYSHË PËR TU SHKRIRË NJËSH MBRENDA TYRE…  (Refleksione nga libri “Mes dy Kontinentesh” të poetit ...
Full story
image

Individ e turmë

Individ e turmëAstrit LulushiNëse gjithë njerëzimi minus një është i një mendimi, thotë Stuart Mill, bota nuk do të interesohej fare për heshtjen e një ...
Full story
image

THJESHTË, NJERËZORE!

  Ish-Zonja e parë e Shteteve të Bashkuara, Michelle Obama ka botuar ditët e fundit librin me kujtimet e saja në Shtëpinë e Bardhë, ndërkohë që ...
Full story
image

NJË PËRVOJË QË DUHET PËRGJITHËSUAR

NJË PËRVOJË QË DUHET PËRGJITHËSUAR Data shënonte 15.11.2018. U lajmëruam nga Kryetarja e Departamentit të shkencave natyrore, Arta Lala se pas mbarimit të procesit mësimor do ...
Full story
image

DEPUTETI MARTIR ENVER ZAZANI

DEPUTETI MARTIR ENVER ZAZANI Nga Luan Çipi       Do mbetet i paharruar, Heroi i Demokracisë, Në Francë doktor laureuar, Specialist i mjekësisë.   Emri i Tij, Enver Zazani, Qytetar nga Gjirokastra, Me betim te Hipokrati, Kirurg, ...
Full story
Log in

Featured author
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Currently active users: 21
Guests: 20
Users: 1
Users that are online: admin
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1