Newsletter
Email:

/>

- DRITA ÇOMO - VAJZA QË E QËNDISI DHIMBJEN…

- DRITA ÇOMO - VAJZA QË E QËNDISI DHIMBJEN…(19 mars 1958-19 shkurt1981)- VAJZA që e priti Vdekjen me dinjitet dhe e respektoi Poezinë, deri në
image
- DRITA ÇOMO - VAJZA QË E QËNDISI DHIMBJEN…

Latest News

GARDA E REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË: 90-të VJEҪARE

image
GARDA E REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË: 90-të VJEҪARE (24 Qershor 1928-2018) Prolog Më 24 qershor Garda e Republikës duhet të kremtojë Nëntëdhjetë Vjetorin e Datëlindjes së Saj: një përvjetor ...
Full story

70-VJETORI I DEKLARATËS UNIVERSALE MBI TË DREJTAT E NJERIUT

image
70-VJETORI I DEKLARATËS UNIVERSALE MBI TË DREJTAT E NJERIUT                                                Nga Frank Shkreli Organizata e Kombeve të Bashkuara (OKB) shënon çdo vit më 10 Dhjetor, Ditën e të ...
Full story

Tërheqja nga e keqja

image
Tërheqja nga e keqja Astrit Lulushi Qëndrimi i parë i vizitorit në Shqipëri shkakton përzierje ndjenjash, dhe nëse vendos të qëndrojë, atij i duhet të humbasë individualitetin. ...
Full story
image

“Në Itakë kthehen vetmitarët”

Nga Dukagjin HATA   Rruga për në këtë vis mrekullor, që miku im tipologjikisht, në romanet e tij e  e ka etiketuar Ndore, duket sikur kalon nëpër kthesa ...
Full story
image

Shteti ynë i fortë

Ilir Levonja Shteti ynë i fortë Debati mbi teatrin, i ngjan një tenxhereje ku zien qumështi. Mirëpo në vend të asaj ajkës së zakonshme, ka vetëm llum, ...
Full story
image

TAKIMI MË NANË TEREZËN NË BELGJIKË

TAKIMI MË NANË TEREZËN NË BELGJIKË Kush e organizoj dhe kush prej shqiptarëve u takue më të në Mons të Belgjikëswshtw motoja e kwti shkrimi. Jo ...
Full story
image

Filozofia e përsëritjes, një logjikë Hegeliane në poezi

Filozofia e përsëritjes, një logjikë Hegeliane në poezi Dr Fatmir Terziu  (Me krijimtarinë poetike të Agim Gjakovës) Ndërsa “përsëritja” është një teknikë poetike e përdorur për të tërhequr ...
Full story
image

DEKLARATA E PËRGJITHSHME MBI TË DREJTAT E NJERIUT

Më 10 dhjetor të vitit 1948, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara nxori dhe shpalli Deklaratën e Përgjithshme mbi të Drejtat e Njeriut, tekstin ...
Full story
image

Pse ekziston “Saharaja”?

Pse ekziston “Saharaja”? Dr Fatmir Terziu   Për disa dekada ne kemi mbajtur sytë vetëm në qiell. E për çudi ndërsa kokën e kishim të “detyruar” ta mbanim ...
Full story
image

PËRVOJË EMIGRANTËSH NJË BRUNE GREKE E RIKTHYER NGA KANADAJA SHPËTON RËNIEN SHPIRTËRORE TE NËNA IME

  Një grua brune, por me flokë të ngjyrosura në të verdhë me përparëses e banakjeres, tek po kthehej nga ngjarja e shatërvanit, pra nga NEFASTI ...
Full story
image

KUSH ËSHTË THESPROTIA OSE ÇAMËRIA?

KUSH ËSHTË THESPROTIA OSE ÇAMËRIA? (39°47’30-61”N-20°17’58.91”E) (38°59’20.05”E -21°02’34-88”E)  Njeriu i parë që është shfaqur në rajonin e Thesprotisë daton në periudhën Mid Paleolithic (e mesme Paleolitike) (± 250.000 ...
Full story
image

INJORANCA MODERNE E MODERNITETIT

INJORANCA MODERNE E MODERNITETIT  Nga Skënder Sadri KAPITI, Durrës Sot njerëzimi ka arritur shkallën më të lartë të zhvillimit teknologjik , ekonomik, politik dhe social. Bota dhe ...
Full story
image

AGOLLI. KADARE

AGOLLI. KADAREpoezi Ismail Kadare dhe Dritero Agolli,Një nga Gjirokastra, tjetri nga Devolli.Agolli lëron tokën, Kadare gdhend gurin.bukën e bën fusha, mali ndërton murin. Në sofra e kuvende, ...
Full story
image

Përshpejtimi i dënimit të Zotit

Grace Helsell   Përshpejtimi i dënimit të Zotit   Furkam ISM Shkup 2006   Fragmente   Beteja e Armagedonit (diku në Izrael) ku Jezusi mbret do udhëheqë ushtritë botërore kundër Satanait, po afron. Gogu ...
Full story
image

LIQENI I POGRADECIT

    LIQENI I POGRADECIT(Ose liqeni i Lyknidës) E keni parë liqenin e Pogradecit? Jo?! S’ka gjë. Do ta shikoni. Nuk është vështirë. Ja, sa të kaloni Qafën ...
Full story
image

Një ngjarje e jetuar, merreni po deshët edhe si tregim

Një ngjarje e jetuar, merreni po deshët edhe si tregim Nga Naun Kule Dyshoja prej kohësh. Për disa vite të jetës time, në punë dhe jashtë saj, ndjehesha ...
Full story
image

TERESA GALEOTE DALAMA

TERESA GALEOTE DALAMA(Madrid) Ripostim I VDEKUR Kur shkova për të marrë pensionin, mora vesh se kisha vdekur. Nëpunësi, që më priti, më tha se nuk mund të ma ...
Full story
image

Kiri Dauti, 12 vjeç dhe 10-vjeçari Soni Dauti me medalje ari

 Dy vëllezër të Hastings sapo janë kthyer nga Shqipëria - ku ata të dy arritën në një turne të sportit brazilian Jiu Jitsu të fitojnë ...
Full story
Log in

Featured author
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Currently active users: 50
Guests: 49
Users: 1
Users that are online: admin
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1